Δικαιολογημένο χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον προβληματισμό γύρω από την παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση του Κώστα Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ads

Σχετική δήλωση για το ζήτημα έκανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος επικοινώνησε και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όπως αναφέρει, «η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί 30 και πλέον μήνες, του νοσηλευόμενου κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Τριαντάφυλλος υπογραμμίζει ότι η δικαιοσύνη «οφείλει να μεριμνά, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όλες εκείνες, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, να εκδικάζονται χωρίς καθυστέρηση».

Ads

Παράλληλα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι «κάθε δημοκράτης πολίτης είναι κάθετα αντίθετος όχι μόνο στην τρομοκρατία, αλλά και σε κάθε μορφής βία». «Η αντίθεση και η καταδίκη αυτή πρέπει να είναι σαφής και απόλυτη. Καμία ανοχή ούτε υποχώρηση επιτρέπεται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενος για τη μη αποφυλάκισή του και από τις 17 Ιουνίου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.