Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με τον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεµπίγιο, τεχνικό σύµβουλο της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάζει σήµερα στον Πρωθυπουργό τη συνολική του πρόταση- πακέτο για τη διαµόρφωση των 5.300 στρεµµάτων του Ελληνικού.

Ads

Σε περίπτωση θετικής απάντησης από τον Γ. Παπανδρέου, ο Ισπανός αρχιτέκτονας θα καταθέσει μέσα στο επόμενο διάστημα την τελική του αναφορά και, πιθανότατα, θα συμμετάσχει και σε σχετική σύσκεψη με τους υπουργούς Επικρατείας Χάρη Παµπούκη και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη. Το τελικό σχέδιο, πάντως, αναμένεται να κατατεθεί εντός του Μαρτίου, ενώ ο Χ. Ασεμπίγιο έχει στη διάθεσή του και παλαιότερες μελέτες του ΥΠΕΚΑ, για να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Ελληνικό έχουν εκφράσει και εταιρείες του Κατάρ, ενώ η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι το τελικό σχέδιο που θα παρουσιάσει εν καιρώ θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο ξένων, αλλά και Ελλήνων επενδυτών.

Οι επενδυτές αυτοί, σημειώνεται, θα κληθούν να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους σύμφωνα με την πρόταση που ετοιμάζει ο Χ. Ασεμπίγιο, ενώ, φέρεται να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιβαλλοντικό κομμάτι για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέλος, υπάρχουν σκέψεις να φιλοξενηθεί στο Ελληνικό το «κυβερνείο» το οποίο έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός ότι επιθυμεί να στεγάσει όλα τα υπουργεία και πολλές υπηρεσίες του Δηµοσίου.