Σε ορθή επανάληψη του τηλεγραφήματος, το οποίο έκανε λόγο για διάθεση ίδρυσης κόμματος από τον κ. Αλέκο Αλαβάνο και το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, προχώρησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ads

Σε νέο τηλεγράφημα διευκρινίζεται η ακριβής δήλωση του κ. Αλαβάνου:

«Υπάρχει το εξής παράδοξο σήμερα: Η κοινωνία είναι υπό μεγάλη πίεση, άρα οι ιδέες, οι αξίες, οι στόχοι της Αριστεράς θα έπρεπε να είναι σε πολύ μεγάλη ζήτηση: κοινωνική δικαιοσύνη, βελτίωση των εισοδημάτων, δημοκρατία, ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλες οι κατακτήσεις αυτές σήμερα πέφτουν και ενώ ο κόσμος έχει ανάγκη την Αριστερά, αυτό που εκφράζεται ως Αριστερά μέσα από τα επίσημα σχήματα δεν μπορεί να την εκφράσει. Αυτή την τομή πήραμε εμείς με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με την “Αττική”, όχι για να διαιρέσουμε, όχι για να δημιουργήσουμε τη βάση για να κάνουμε κόμματα κ.λ.π, αλλά για να δημιουργήσουμε τη βάση να έχουμε μια Αριστερά σαν κι αυτή που είδαμε με το άρθρο 16, σαν κι αυτή που είδαμε μόνη της να τη χτυπούν οι πάντες, να στέκεται δίπλα στη νέα γενιά το Δεκέμβρη, όταν η νέα γενιά είχε πρώτη απ` όλους μας κατανοήσει και διαισθανθεί τη μεγάλη κρίση του συστήματος».

Διαρροές προς το Μέτωπο

Στο μεταξύ, το ψηφοδέλτιο Αλαβάνου δήλωσαν ότι θα στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές 25 μέλη (Μπελαβίλας, Θεοδόση κ.ά.) του ΣΥΝ και της Νεολαίας, απορρίπτοντας στην πράξη την επιλογή Μητρόπουλου.

Ads

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για αποφάσεις οι οποίες «ελήφθησαν ερήμην της κομματικής βάσης και του κόσμου της Αριστεράς» και που αφορούν σε ένα «πρόσωπο δημοφιλές από τις πρωινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις».

Όσο για τον κ. Αλαβάνο, αναφέρεται ότι ο ίδιος «δεν μένει στην απλή καταγγελία του Μνημονίου, αλλά αναδεικνύει την εναλλακτική λύση υπέρ του ελληνικού λαού και παλεύει για την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στην τρόικα».