Υπέρ των παρεμβάσεων για την επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ, αλλά και μιας κοινής προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μηχανισμού στήριξης τάσσεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ.

Ads

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης, το υψηλότερο έλλειμμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε μεγαλύτερη ύφεση, δεν πρέπει όμως να οδηγήσει την τρόικα να ζητήσει πρόσθετα μέτρα, αλλά να επιλέξει να αναθεωρήσει τους στόχους του μνημονίου.

Από την πλευρά της, η ΕΣΕΕ λέει όχι στην καταιγίδα πρόσθετων φόρων, όχι στον εφιάλτη των απολύσεων, όχι στην αύξηση του ΦΠΑ όχι σε νέο ψαλίδι μισθών και συντάξεων, όχι στις περικοπές των δημόσιων επενδύσεων, όχι στη διατάραξη των εργασιακών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Σημείωσε τέλος πως οι προβλέψεις είναι ότι τα «πέτρινα χρόνια» θα διαρκέσουν για τη χώρα μας πέραν του 2013, αφού τα μαθηματικά δεν βγαίνουν αναφορικά με έλλειμμα, χρέος και ΑΕΠ, ενώ το 2011 φαίνεται ότι θα είναι η δυσκολότερη χρονιά του κύκλου της βαθιάς ύφεσης.

Ads