Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τρικομματική, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Τόνισε ότι θέλει μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και ουσιαστικά ζήτησε από τη ΔΗΜΑΡ  να μετάσχει στην επαναθεμελίωση κυβερνητικής συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει εκπλήξεις μεταξύ των εταίρων.

Ads

«Μετέχουμε όλοι σε μια ευθύνη δεν ανεχόμαστε το “μέσα έξω” η δική μας συμπεριφορά συνεπής σταθερή καθαρή», πρόσθεσε. Παράλληλα ανέφερε πως έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης «αν και δεν είναι το 100% αυτών που ζητάμε».

[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=VgEjj8X3gEU]

Πάντως, ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ αποδέχονται την άμεση επαναλειτουργία των εκπομπών δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου δύο χιλιάδων εργαζομένων με ειδική μέριμνα και για τα ειδικά μουσικά σύνολα, «παρότι αυτό απέχει από αρχική θέση μας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέχρι να λειτουργήσει το νέο σχήμα».

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κατάσταση για τη χώρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ενώ έκανε λόγο για μεγάλο πολιτικό και θεσμικό πρόβλημα που δημιούργησε «η ατυχής πρωτοβουλία της ΝΔ να λειτουργήσει μονομερώς μαυρίζοντας» την ΕΡΤ.

Αφού ζήτησε την «επανάληψη των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητές της», σημείωσε πως «είναι προφανές πως έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της τρικομματικής κυβέρνησης» ζητώντας εκ νέου επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.