Την παραίτησή του, με άμεση ισχύ, υπέβαλε χθες ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ), Θωμάς Λαναράς. Το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας, ενώ νωρίτερα απολυμένοι εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα εργοστάσια της εταιρείας δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης κεφαλαίου κινήσεως αλλά και λόγω της Επίσχεσης Εργασίας που έχουν ασκήσει σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι λόγω οφειλής των αποδοχών τους επί μακρύ χρονικό διάστημα και η εταιρεία δεν θα λειτουργήσει μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού δεν έχει νόμιμη εκπροσώπηση.

«Η συνεχής απαξίωση της Εταιρείας, η έλλειψη ρευστότητας εξαιτίας της μη χρηματοδότησής της, η υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του επανεπικαιροποιημένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, έχουν δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.