Ο Ιωάννης Διώτης παραδέχτηκε πως υπήρχε και δεύτερο αντίγραφο σε USB της λίστας Λαγκάρντ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2012, εκτός αυτού που είχε δώσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως είχε αναφέρει στην αρχική του κατάθεση.

Ads

 
Κατά την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε πως ήταν ένα «USB εργασίας» το οποίο κράτησε «για λόγους εκτυπώσεων».
 
Όπως είπε το εν λόγω USB χρησιμοποιήθηκε και καταστράφηκε στις 16 Ιανουαρίου, όταν ο ίδιος το άνοιξε για να ελέγξει το περιεχόμενό του. Μόλις αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται το κατέστρεψε.
 
Υπενθυμίζεται πως η ύπαρξη ενός ακόμα αντιγράφου σε USB της λίστας Λαγκάρντ είχε έρθει στη δημοσιότητα μέσω του πορίσματος των πραγματογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ το οποίο έκανε λόγο για ύπαρξη 3 αντιγράφων της λίστας Λαγκάρντ.
 
Αρχικά ο Ιωάννης Διώτης είχε καταθέσει πως παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ σε USB από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αντέγραψε το περιεχόμενό του σε άλλο USB και κατέστρεψε το USB που είχε παραλάβει. Το USB που δημιούργησε το παρέδωσε στον Ε. Βενιζέλο τον Ιούλιο του 2011. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επιβεβαιώσει μέσω της κατάθεσής του πως παρέλαβε το USB, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό έγινε τον Αύγουστο του 2011 και όχι τον Ιούλιο.