Παράνομη κήρυξε, και αυτή τη φορά, το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Ads

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας θα στείλει εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσει ομαλά το λιμάνι αύριο.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία εφετών Πειραιά έχει δώσει εντολή στις αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρξουν ενέργειες που θα παρακωλύσουν τον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι.

«Αύριο δεν θα φύγουν καράβια από το λιμάνι του Πειραιά» τόνισε, μιλώντας νωρίτερα στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Ξουράφης. «Αν η κυβέρνηση επιλέξει να χτυπήσει την αυριανή απεργία, θα έχει την ευθύνη» πρόσθεσε ο κ. Ξουράφης, υπογραμμίζοντας ότι τα φαινόμενα έντασης προκαλούν τηλεοπτικοί σταθμοί που αναπαράγουν τις ανακοινώσεις της Ένωσης Εφοπλιστών. Ο Νίκος Ξουράφης τόνισε ότι στην απεργία συμμετέχουν, εκτός από τα δυο σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσων, και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία, ανεξαρτήτως της θέσης που έχει πάρει η ΠΝΟ.

Ads

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «Τα δικαστήρια για άλλη μια φορά τάσσονται απροκάλυπτα στην υπηρεσία των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Έβγαλαν και πάλι παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων που συμμετέχουν στην γενική πανελλαδική απεργία, την οποία έχουν προκηρύξει εκτός από το ΠΑΜΕ η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και υπόλογη. Προκαλούν βάναυσα και καταπατούν τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάθε τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το καθεστώς αυθαιρεσίας που επιχειρείται να επιβληθεί».

Διαβάστε επίσης: Απεργιακή καταιγίδα κατά του Ασφαλιστικού