Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε, από το έκρινε Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή της διοίκησης της ΥΠΑ, η εξαγγελθείσα για την Πέμπτη 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ads

 
Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) καθώς και με την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
 
«Σε συνέχεια της συνήθους κυβερνητικής πρακτικής η εξαγγελθείσα απεργία μας «έστάλλει» για μια ακόμη φορά στη Δικαιοσύνη η οποία βέβαια την έκρινε παράνομη. Τα πρωτοφανή αυτή τη φορά είναι τα παρακάτω σχετικά με το εξώδικο του Υπουργείου μας
 

  • η απεργία μας πλέον χαρακτηρίζεται πολιτική
  • προσωποποιείται η απεργία ενός συνδικαλιστικού οργάνου, στα πρόσωπα του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα οι οποίοι απειλούνται με χρηματικό πρόστιμο και ποινική δίωξη, σε μια σαφή προσπάθεια ατομικού εκφοβισμού.
  • χρησιμοποιεί την έλλειψη κοινωνικού διαλόγου,παρά το γεγονός ότι αφενός η τροπολογία δεν δόθηκε για διαβούλευση, αφετέρου ζητάμε εδώ και δέκα ημέρες συνάντηση με τον κ. Υπουργό η οποία δεν έχει γίνει 

 
Μετα τα παραπάνω αναστέλουμ την προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία από 05.00 της 4/4/13 έως 05.00 της 5/4/13.
 
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα συμφέροντα που ψάχνουν «κερκόπορτες» για να αλώσουν τα κρατικά αεροδρόμια και να δυναμιτίσουν τη τουριστική μας βιομηχανία.
 
Συνάδελφοι ο αγώνας συνεχίζεται, και να είστε σίγουροι ότι ενωμένοι και με δυναμικές κινητοποιήσεις θα σταθούμε εμπόδιο στις προσπάθειες απαξίωσης της δουλειάς και της Υπηρεσίας μας».