Ads

Παπούτσι κατά του πρωθυπουργού πέταξε ένας 49χρονος άντρας στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου αποχωρούσε από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το παπούτσι δεν πέτυχε τελικά τον πρωθυπουργό, αλλά κάποιον άλλον που βρισκόταν στο χώρο. Αμέσως, ο δράστης ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία και συνελήφθη.

«Είσαι προδότης, δεν είσαι πατριώτης» φώναξε ο άντρας, την ώρα που πετούσε το παπούτσι. Όπως μεταδίδει το enet.gr, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης πριν προχωρήσει στην πράξη του φώναξε «Ενιαίο Πατριωτικό Μέτωπο», ενώ κατά την ακινητοποίηση του από τους αστυνομικούς της προσωπικής συνοδείας του πρωθυπουργού φέρεται ότι ανέφερε «είναι χούντα, μας παίρνουν τα σπίτια».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την κόρη του 49χρονου, η οποία βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο, όπου σημειώθηκε το περιστατικό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν κινήθηκε κάποια ποινική διαδικασία εναντίον τους.

Ο 49χρονος ακτινολόγος δήλωσε μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου -συντονιστής του γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε, πέταξε το παπούτσι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ads