«Εγώ εκπροσωπώ το Κομουνιστικό Κόμμα και όχι κάποια αριστερά. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε το μυαλό μας πρωτίστως στο κίνημα και όχι στην κάλπη», τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και απαντώντας σε ερώτηση για την ενότητα της αριστεράς. «Ή θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία, μέση λύση δεν υπάρχει», επισημαίνει.

Ads

Μιλώντας για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, δηλώνει κατηγορηματικά ότι «τον κατάλογο των μελών μας δεν πρόκειται να τον παραδώσουμε σε κανέναν. Είναι θέμα αρχής. Το ίδιο για όποιον ενισχύει το ΚΚΕ οικονομικά και δεν θέλει τ’ όνομά του να γίνει γνωστό».

Αναφερόμενη στην ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον τοποθετεί «στην αριστερή πλευρά του ευρωμονόδρομου, της συνδικαλιστικής ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που εκπροσωπούν την εργατική αριστοκρατία».

Στις κατηγορίες για τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, με τις οποίες το ΚΚΕ σπρώχνει τα πράγματα στα άκρα, η κα Παπαρήγα απαντά ότι «όσο πιό ισχυρό είναι το εργατικό κίνημα, τόσο καλύτερα για το λαό» και προσθέτει ότι «αν οι εργαζόμενοι έδιναν περισσότερο βάση στις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το τί σημαίνει Μάαστριχτ και ευρωμονόδρομος, θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη θέση να τους αντιπαλέψουν σήμερα».

Ads