«Η κυβέρνηση καλείται να κάνει την επανάσταση του αυτονόητου και την κάνει» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ads

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης σημειώνοντας ότι είναι «αυτονόητο πως τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν». «Από το 1971 δεν έχει δοθεί ούτε μια νέα άδεια σε φορτηγά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να κοστίζουν πολύ οι μεταφορές και τα προϊόντα μας», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιέγραψε τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση
«για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και για να υπάρξει διαφάνεια σε όλους τους τομείς». «Για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζεται συλλογική προσπάθεια», δήλωσε και χαρακτήρισε «άδικη για την Ελλάδα την εικόνα που κάποιοι δείχνουν».

Παράλληλα άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, μίλησε για έλλειψη διαφάνειας και ατιμωρησία, που όπως είπε έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας. «Βρεθήκαμε να παλεύουμε κυριολεκτικά για τη σωτηρία μας. Να αμυνόμαστε απέναντι σε κερδοσκοπικές επιθέσεις, οικονομικά συμφέροντα που στοιχημάτιζαν καθημερινά στην κατάρρευση της χώρας». «Ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει, να κάνουμε μια επανάσταση, την επανάσταση του αυτονόητου» δήλωσε.

Ads

Όπως δήλωσε το αυτονόητο είναι «οι αλλαγές σε όλους τους τομείς, η πάταξη της διαφθοράς σε όλους τους τομείς και η λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών να είναι προς όφελος των πολιτών, η καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα και το τέλος των πελατειακών σχέσεων».