«Τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου δεν αντιστοιχούν σε σκουπίδια» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του στο ιταλικό κανάλι RAI1 ενώ επισήμανε την προσοχή στους διάφορους οίκους αξιολόγησης αφού «θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν». Σε ερώτηση για το δημοσίευμα της βρετανικής Guardian που αναφέρει ότι έχουν τεθεί προς πώληση ελληνικά νησιά, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι «τα νησιά δεν πωλούνται σε καμία περίπτωση. Τα νησιά μας είναι μια πηγή εσόδων που θέλουμε να αξιοποιήσουμε».

Ads

«Tα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δεν αντιστοιχούν σε junk και πρέπει να προσέξουμε τις εταιρίες αξιολόγησης εκείνες που δρουν σε καθεστώς σύγκρουσης συμφερόντων, επιβραβεύοντας ή απορρίπτοντας τράπεζες και δημόσια ομόλογα, ανάλογα με την τάση της κάθε στιγμής» είπε ο κος Παπανδρέου. Αναφορικά δε με τους διάφορους Οίκους Αξιολόγησης, ιδρύματα ιδιωτικών συμφερόντων, ο πρωθυπουργός επισήμανε επιπλέον ότι «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, αλλά παραμένει το γεγονός ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά την οικονομία μας, ώστε όποιος επιθυμεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, να είναι βέβαιος ότι κάνει μια καλή επένδυση» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο ιταλικό κανάλι.

Σκιαγραφώντας δε το προφίλ του Έλληνα πολίτη, όπως αυτός θα αναδυθεί μέσα από την κρίση που πλήττει την χώρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σίγουρα δεν θα πρέπει να στοχεύει μόνον σε μια θέση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά να είναι δημιουργικός και κοσμοπολίτης».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνθηκε στους Ιταλούς τηλεθεατές και είπε: «Benvenuti in Grecia e buone vacanze», δηλαδή «Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα και καλές διακοπές».

Ads