«Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, έχει αφήσει με δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία ζήτησε «ή την αποπομπή του αντιπροέδρου ή την αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας».

Ads

«Είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό. Πιστεύουμε επίσης, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι δεν θα ξεφύγουμε από την πορεία μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο CNN και επανέλαβε την θέση ότι «από το 2012, η Ελλάδα θα έχει πολύ χαμηλό πρωτογενές χρέος και προσβλέπει σε ανάπτυξη για το 2012». «Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια πολύ βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία, δεν απέκλεισε την ύπαρξη ανισορροπιών και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα συνοχής. «Ελπίζω, ωστόσο, ότι θα έχουμε την επιμονή και την ικανότητα να τα καταφέρουμε», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο προσωρινός μηχανισμός βοήθειας που έγινε για την Ελλάδα αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και θα συμπεριληφθεί και στα κείμενα των Συνθηκών που διέπουν την Ε.Ε., αλλά δηλώνει επιφυλακτικός σχετικά με την επιβολή κυρώσεων, ειδικότερα για την στέρηση ψήφου των χωρών μελών της Ε.Ε, χωρίς να αποκλείει αυτές να έχουν τον χαρακτήρα αυστηρού οικονομικού προστίμου.

Ads