«Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο και δεν υπάρχουν νέα μέτρα», είπε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Εξήγησε ότι υπάρχει ένα κείμενο που θα επικαιροποιείται μετά από κάθε νέα εξέταση της χώρας μας από τους ελεγκτές, ενώ πρόσθεσε ότι δεν τέθηκε ούτε πρόκειται να τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ads

Νωρίτερα, μιλώντας επί της ρύθμισης που προβλέπει εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες ύψους 25 δισ. ευρώ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι με την ρύθμιση δεν χαρίζονται χρήματα στις τράπεζες και πως τα χρήματα θα δοθούν με όρους και προϋποθέσεις και μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας, «ώστε να πάνε στην πραγματική οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά». Ακόμα, ανέφερε ότι η ρύθμιση δεν έχει καμία επίπτωση στο δημοσιονομικό έλλειμμα και στο δημόσιο χρέος.

Η τροπολογία για την επέκταση του δεύτερου πυλώνα του προγράμματος στήριξης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος του ν. 3723/2008 κατά 25 δισ. ευρώ εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το “καμποτάζ”