Αλλαγές στο νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες ή στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αύξηση των προστίμων όπου έχουν γίνει πραγματικά αυθαιρεσίες, προανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ads

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης ότι είναι σημαντική η ευρύτερη συναίνεση για το νομοσχέδιο από άλλα κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία.

Το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, για έργο με έντονη αναπτυξιακή διάσταση μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος σε ότι αφορά την προκαταρκτική προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση και λειτουργία σε ιδιώτες των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό.

Ads

Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα γίνει διάλογος με τους φορείς της Κερατέα και επισήμανε ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Ο υπουργός ωστόσο δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι οι υπάρχουσες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων φθάνουν σε επίπεδα κορεσμού. «Αν δεν προχωρήσουμε άμεσα, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, την στήριξή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ότι αφορά τους χειρισμούς του πρώτου στο ζήτημα της συμφωνίας με τη Φινλανδία.

«Δεν ήταν λάθος η διαπραγμάτευση με τη Φινλανδία. Η απόφαση της 21ης Ιουλίου ήταν σταθμός για την Ελλάδα, αλλά το θέμα πρέπει να διευθετηθεί. Η διμερής συμφωνία (σ.σ: Ελλάδας – Φινλανδίας) τελεί υπό την έγκριση όλων των υπολοίπων μελών. Για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας η συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει», δήλωσε.