«Είναι προφανές ότι θα πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Ξεκινήσαμε με την αναδιάρθρωση στον ΟΣΕ, αντίστοιχα θα κινηθούμε και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Το μισθολογικό κόστος είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δαπανών. Θα πρέπει να μειώσουμε το δυσβάσταχτο μισθολογικό κόστος» δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ads

Επιπλέον τόνισε, ότι ο προϋπολογισμός 2010 δεν θα είναι ένας εύκολος προϋπολογισμός αλλά υποστήριξε ότι η μείωση του ελλείμματος θα γίνει με τρόπο που θα αισθανθούν οι πολίτες ότι θα είναι δίκαιος.

«Για τους πρόσθετους πόρους, οτιδήποτε χρειαστεί δεν θα έχει να κάνει με φόρους. Το πρόγραμμα πηγαίνει μέχρι το 2014. Το δίλημμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός ήταν ένα σωστό δίλημμα, γιατί ώθησε τον κόσμο να δώσει μία υπεύθυνη ψήφο. Βλέπω ότι η χώρα θα έχει περιφερειάρχες οι οποίοι θα ξέρουν να αντιμετωπίσουν τον Καλλικράτη. Το μήνυμα είναι απλό, περάσαμε ένα δύσκολο χρόνο, ο κόσμος έχει πονέσει και αναρωτιέται πού πάμε, ξέροντας, όμως, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επιλογή που έχουμε επιλέξει. Είμαστε μία κυβέρνηση, η οποία έχει μπροστά της ακόμα 3 χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο της και πρέπει να υπάρχει εποικοδομητική κριτική με συγκεκριμένες προτάσεις. Ανεύθυνα είναι τα πολιτικά κόμματα που οφείλονται για την οικονομική κατάσταση και αντί να έρθουν να βοηθήσουν, έρχονται και λένε «μαυρίστε τους» υποστήριξε επιπλέον.