Με έντονους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, την Κυριακή. Τον κατηγόρησε πως  «διαρρέει στον Τύπο ότι είπε στην τρόικα ‘μη μας πιέσετε παρά πολύ γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ’». «Τον φόβο μας να έχουν», τόνισε.

Ads

Ο κ. Στουρνάρας θεωρείται «ο εκτελωνιστής των αιτημάτων της τρόικας προς την κυβέρνηση» και «ο πλέον τροικανός της κυβέρνησης που είναι και ο βασικός διαπραγματευτής με τους δανειστές», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης στο Σκάι.

«Όταν ο Στουρναρας διαρρέει στον Τύπο ότι είπε στην τρόικα ‘μη μας πιέσετε παρά πολύ γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ’, πέρα από επικοινωνιακό τρικ αυτό είναι και έμπρακτη απόδειξη του πόσο η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ βοήθα στη διαπραγμάτευση. Το φόβο μας να έχουν» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις εκτίμησε ότι αποτελούν «χιλιοπαιγμένο σενάριο, η τρόικα έρχεται με νέες απαιτήσεις η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, και στο τέλος κατά βάση γίνεται ό, τι θέλει η τρόικα», επαναλαμβάνοντας ότι το αποτέλεσμα των μνημονίων είναι ύφεση.

Ads