Πανελλαδική 24ωρη απεργία ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για αύριο 6 Μαϊου η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, «για το θάνατο των τριών τραπεζικών, που σκοτώθηκαν σήμερα, όταν πυρπολήθηκε από βόμβα μολότωφ η τράπεζα Μαρφίν στο κέντρο της Αθήνας» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ads

Κατά την ΟΤΟΕ, «σοβαρότητες πολιτικές ευθύνες έχει και η Κυβέρνηση η οποία όπως φαίνεται δεν υπολόγισε το μέγεθος και την έκταση των συνεπειών που έχουν για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες οι αποφάσεις της που αφορούν στην οικονομική παράδοση της χώρας μας στην τρόικα του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ε.Κ.Τ., αλλά και στις διαχρονικές απαιτήσεις του ντόπιου κεφαλαίου».

Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε για αύριο, Πέμπτη, νέα 24ωρη απεργία.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ανακοίνωσαν ότι παρατείνεται για άλλο ένα 24ώρο η απεργία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μένουν σωρευμένα στα πεζοδρόμια για έβδομη συνεχή μέρα. Η αποκομιδή θα αρχίσει τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ads

Κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή τα φαρμακεία. Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως «ο επιχειρούμενος περιορισμός του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη ασφαλιστική περίθαλψη».

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσουν αύριο κοινή συνεδρίαση για την αποτίμηση της σημερινής απεργίας και διαδήλωσης.