Συζητήσεις Ελλάδας – Ισραήλ προκειμένου να καταστεί η χώρα κόμβος μεταφοράς του φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο βυθό της ανατολικής Μεσογείου, προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

Ads

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, έκανε λόγο ακόμη για τα σχέδια του Κατάρ για το Ελληνικό και της Κίνας για ΟΣΕ και ΟΛΘ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνομιλεί με το Κατάρ για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. «Δείχνουν να το στηρίζουν, αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο στάδιο μελέτης κατά πόσον θα είναι επικερδές» διευκρίνισε.

Ορισμένα από τα σχέδια που εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Χάρη Παμπούκη αφορούν στη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου, πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, χρηματοοικονομικού κέντρου, ξενοδοχείων και μαρίνας. Για το πράσινο, ο υπουργός είπε πως θα καλύπτει έκταση ίση με εκείνη του Χάιντ Παρκ, στο Λονδίνο.

Σχετικά με το ενδιαφέρον της Κίνας για επενδύσεις, δήλωσε ότι το Πεκίνο εξετάζει τις περιπτώσεις του ΟΣΕ και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα προηγηθεί διαγωνισμός που θα διέπεται από τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.

Ads