«Όχι απλώς συμπαθώ τον Ραγκούση αλλά τον αγαπώ. Βεβαίως με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει η δυνατότητα να μου μπει καπέλο», λέει σε συνέντευξή του στη Real News ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη φημολογία περί δημιουργίας θέσης υπερυπουργού – συντονιστή του ευρύτερου κυβερνητικού έργου, με επικρατέστερο υποψήφιο για τη θέση τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

Ads

«Ο πρωθυπουργός θα κρίνει», δηλώνει για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο οποίος -όπως σημειώνει- όταν κάνει ανασυγκρότηση της κυβέρνησής του λαμβάνει υπόψιν τις επιδόσεις των ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ισχυρό πάγκο.

Για τη λέξη “φούφουτοι”, που χρησιμοποίησε για τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι αφορούσε τη δική μας συμπεριφορά, δηλαδή να μην τους δώσουμε έναν ρόλο που οι ίδιοι δεν διεκδικούν, κάνοντας λόγο για «πολύ λεπτό ζήτημα».

Ακόμα, αποκλείει το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. «Δεν γίνεται. Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, υπάρχει μόνον η λαϊκη αποδοκιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ads

Για το ενδεχόμενο σύμπηξης αντικυβερνητικού μετώπου για τις περιφερειακές εκλογές από τη ΝΔ και τμήμα της αριστεράς, ο κ. Πάγκαλος απάντησε ότι «αν η ΝΔ θέλει να παίξει ρόλο διαλυτικού παράγοντα έχει δικαίωμα να το πράξει». «Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να αυτοκτονήσουν», πρόσθεσε. Για τη Δημοκρατική Αριστερά, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι εκφράζει τον μισό Συνασπισμό και ότι «θα υπάρξει», ενώ χαρακτηρίζει ελαφρύ πολιτικό τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.