«Καταστροφικό» χαρακτήρισε με συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, το ενδεχόμενο να μην πετύχει το «Σχέδιο Α» για την οικονομία , καθώς όπως είπε «Σχέδιο Β με την έννοια κάποιου κόλπου για να αποφύγουμε τα δύσκολα δεν υπάρχει».

Ads

Επιπλέον προειδοποιεί όσους χαίρονται με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

«Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε φοβερές συνέπειες στον τρόπο που ζούμε γενικότερα», τονίζει ο κ. Πάγκαλος ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση «ηθική απαξίωση του Ελληνισμού».

Ο κ. Πάγκαλος συνιστά «Ψυχραιμία και ο καθένας να βελτιώσει την παραγωγικότητά του» και προτρέπει τον κάθε πολίτη «να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του χωρίς ακρότητες, βιαιότητες και αυθαιρεσίες».

Ads

«Αν αυτά συμβούν σιγά σιγά θα κατακτήσουμε αξιοπιστία και αργά ή γρήγορα θα πετύχουμε το ελληνικό οικονομικό θαύμα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος τάσσεται υπέρ του περιορισμού της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα «εκεί που η κομματική παρέμβαση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον πολίτη», ενώ αναφερόμενος στον Γ. Παπακωνσταντίνου και στη Λ. Κατσέλη ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα κόντρας μεταξύ τους και τους χαρακτηρίζει «σιαμαίους».