Ακόμα, τόνισε ότι όσοι μπήκαν προεκλογικά στα stage παραβιάζουν την αρχή της ισονομίας και της αξιοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πληρωθούν. «Δεν είναι καθόλου ευχάριστη η κατάσταση με τα stage, αλλά δεν υπάρχει μέση λύση» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι πιθανόν να χρειαστεί η παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση και ότι ίσως να υπάρχουν ποινικές ευθύνες και πρώην υπουργών της ΝΔ.

Ads

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο οποίος σημείωσε ότι «η φαυλότητα της προηγούμενης κυβέρνησης δημιούργησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ως κυβέρνηση, με γενναιότητα, όπως έχουμε υποχρέωση. Κάποιοι άνθρωποι, αντί να ζητούν συγγνώμη και αντί να κρυφτούν, βγαίνουν σήμερα και μιλάνε ως υπερασπιστές αυτών των νέων ανθρώπων, τους οποίους είχαν καταστήσει ομήρους των πελατειακών τους συμφερόντων». Τέλος, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Σκάι, ο Αναστάσιος Πεπονής σημείωσε ότι όσοι προσελήφθησαν προεκλογικά πρέπει να αποζημιωθούν, αλλά μόνο για το χρόνο και μόνο που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

Από το γαλάζιο στρατόπεδο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την Παρασκευή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για «ρεβανσισμό». Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «εκδικητικότητα απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά», ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε αποστάσεις από τις προεκλογικές προσλήψεις.

Για το ίδιο θέμα, το ΚΚΕ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας», ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και από τον ιδιωτικό τομέα.

Ads

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε ότι: «Ο κ. Πάγκαλος στην περίπτωση των νέων που βλέπουν τα όνειρά τους να πολτοποιούνται με τη στείρα αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ, απλώς θυμήθηκε το DNA του παππού του: Αποφάσισε και διέταξε να στερήσει το μισθό για όσο χρονικό διάστημα εργάσθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα, θα είχε ήδη επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας».