Αναιτιολόγητη χαρακτηρίζει την απεργία των ταξί με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος σημειώνει ότι ανέδειξε η απεργία μια πολλαπλή πολιτική σύγκρουση.

Ads

Ο Υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για σύγκρουση που αφορά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων αξιώνει συνέπια λόγων και έργων, ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και έτσι της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι πρόκειται για σύγκρουση για την ανάπτυξη που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Γ. Ραγκούσης επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι εκπροσωπεί τη συντήρηση και τους μεγαλο-ιδιοκτήτες αδειών ταξί και καταλήγει: ” λέμε απελευθέρωση και εννοούμε απελευθέρωση. Με κανόνες διαφάνεια και δικαιοσύνη. Γιατί η απελευθέρωση αυτή είναι στην πραγματικότητα απελευθέρωση από τα δεσμά που καθηλώνουν τη χώρα στο τέλμα του παρελθόντος. Θα τα σπάσουμε γιατί αυτή είναι η αξίωση της κοινωνίας και η ανάγκη της πατρίδας”.

Ads

Στηρίζει τις επιλογές Ραγκούση ο Δ. Ρέππας

Την ίδια ώρα, στήριξη στον Υπουργό Μεταφορών παρέχει ο προκάτοχός του Δημήτρης Ρέππας μέσα από το “Πρώτο Θέμα”. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτηρίζει τον κ. Ραγκούση “ικανό πολιτικό που έχει την αποκλειστική πρωτοβουλία και ο λόγος του ανήκει”.

Ο κ. Ρέππας υπεραμύνεται των επιλογών του στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί και υποστηρίζει πως “είχε υιοθετήσει κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υποδομών με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών και της τρόικας, ότι απαντούσε στο ερώτημα τα ταξί σε κάθε πόλη και περιοχή θα κυκλοφορούν σε απεριόριστο αριθμό, ή θα τεθεί μία οροφή με βάση συγκεκριμένους δείκτες, όπως είναι ο πληθυσμός, οι διανυκτερεύσεις τουριστών και γενικότερα ο όγκος του δυνητικού χρήστη αυτών των υπηρεσιών;”.

Υπογραμμίζει πως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα ταξί έχουν σχεδόν μηδενικό αναπτυξιακό βάρος και δηλώνει πως κάποιοι αυτοκινητιστές “κατάφεραν να καταστρέψουν το πρόσωπο του κλάδου τους και της Ελλάδας”.