Πληρώνεται ακόμη από το ελληνικό δημόσιο ο ειδικός φρουρός που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Σύμφωνα με αποκάλυψη του Έθνους της Κυριακής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια ανήκει στις περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που εισπράττουν μέρος των αποδοχών τους κάθε μήνα, παρά τον εγκλεισμό τους στη φυλακή.

Ads

 
Σύμφωνα με το ant1online.gr, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει συγκληθεί πέντε φορές, ο δικηγόρος του Κορκονέα ωστόσο επικαλείται αδυναμία να παρευρεθεί.
 
Έτσι, ακόμη και σήμερα ο ειδικός φρουρός εξακολουθεί να βρίσκεται εγγεγραμμένος στους καταλόγους προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και να μισθοδοτείται με το 30% των αποδοχών του. Το ίδιο σύμβαίνει και με τον συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση και επίσης καταδικασθέντα, Βασίλη Σαραλιώτη.
 
«Υπάρχει ένας κυρίαρχος παράγοντας που αποτελεί τον καταλύτη σε όλες αυτές τις περιπτώσεις» αναφέρει σχετικά με το θέμα, ο Βασίλης Ντούμας, Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, μιλώντας στον ANT1, «η δικαιοσύνη. Η ποινική δικαιοσύνη κυρίως και μετά η πειθαρχική δικαιοσύνη. Αν επισπευσθούν οι διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης θα σταματήσει και κάθε είδους κοινωνική ενδεχόμενη δυσαρέσκεια».

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ANT1