Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας της ΔΑΠ για τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές. Στη σχετική αφίσα, ο κ. Πάγκαλος είναι φιμωμένος, ενώ τη φωτογραφία συνοδεύει η φράση: «Από το να ψάχνουν συνενόχους καλύτερα να κλείσουν στόματα» .

Ads

Απαντώντας στη ΔΑΠ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε: «Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την αφίσα με την οποία κάνετε την προεκλογική σας εκστρατεία στον κατεξοχήν χώρο ελεύθερης διατύπωσης ιδεών και απόψεων, που είναι το Πανεπιστήμιο και η οποία με εμφανίζει φιμωμένο με μια γαλάζια πλαστική ταινία.

Επίσης, θέλω να σας συγχαρώ για το χιούμορ σας, γιατί βασικά συνθήματα της εκστρατείας σας είναι η ελεύθερη έκφραση των απόψεων και η συμμετοχή στα κοινά, πράγμα που προϋποθέτει, όπως όλοι γνωρίζουμε, την δια της βίας φίμωση όλων όσοι διατυπώνουν απόψεις, με τις οποίες δεν συμφωνούμε.

Η πνευματική και πολιτική σας παραγωγή με γεμίζει «ελπίδες» για το μέλλον της χώρας και προεξοφλεί την ενίσχυση κάποιου κόμματος, το οποίο, όμως, δεν είναι η κακομοίρα η ΝΔ του κ. Α. Σαμαρά, αλλά ο εθνικοσοσιαλιστικός χώρος, στον οποίο ήδη ανήκετε χωρίς να το γνωρίζετε».

Ads

Δίνοντας συνέχεια στην απάντηση του κ. Πάγκαλου, η ΔΑΠ κυκλοφόρησε νέα αφίσα, χωρίς την ταινία αυτή τη φορά, αλλά με πρόσφατες δηλώσεις του όπως η περιβόητη «Μαζί τα φάγαμε».