Αρκετές σελίδες αφιερώνουν οι σημερινές εφημερίδες στην επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα.

Ads

«Προσέγγιση με το βλέμμα στην Τουρκία», είναι ο τίτλος του «Βήματος», το οποίο επισημαίνει πως «η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και των εμπορικών σχέσεων επισφράγισε τη συνάντηση Παπανδρέου-Νετανάχιου».

«Νέος άξονας υπό εκκόλαψη» έχει τίτλο το σχετικό άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Παπανδρέου τονίζει ότι «δεν δρούμε ανταγωνιστικά προς την Αγκυρα», ενώ «η τουρκοισραηλινή διένεξη του περασμένου Μαϊου με τα γεγονότα της Γάζας οδήγησε σε μια ταχύτατη και θεαματική σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, με την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Αθήνα, ένα μόλις μήνα μετά την επίσκεψη Παπανδρέου στην Ιερουσαλήμ». Ακόμα, κάνει λόγο για τρίγωνο συνεργασίας Αθήνας-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ

«Πίσω από την επίσκεψη Νετανάχιου στην Αθήνα κρύβεται η προσπάθεια του Τελ Αβιβ να βρει διέξοδο στην Ελλάδα μετά την κρίση με την Αγκυρα», αναφέρει το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», υπό τον τίτλο «Στρατηγικές…μπίζνες με τον Μπέντζαμιν».

Ads

«Σύσφιγξη σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ» είναι ο τίτλος της «Καθημερινής». «Δεύτερη συνάντηση Παπανδρέου-Νετανάχιου σε ένα μήνα και σύσταση μεικτής επιτροπής», αναφέρει η εφημερίδα.

«Φλερτ στη σκιά της… Ημισελήνου» γράφουν «Τα Νέα». «Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ χάρη… στην Τουρκία», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι «η περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων στον τομέα της οικονομίας, αλλά και στην άμυνα και ασφάλεια -με ασκήσεις και ανταλλαγή πληροφοριών- συμφωνήθηκε κατά τις συνομιλίες».

Για «Σύσφιξη σχέσεων Αθήνας-Τελ Αβίβ» κάνει λόγο το «Έθνος», σημειώνοντας πως η συνάντηση Παπανδρέου-Νετανιάχου έγινε σε θερμό κλίμα.

«Λυκοσυμμαχίες και ανταγωνισμοί με απρόβλεπτες συνέπειες» γράφει ο Ριζοσπάστης. «Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ» είναι ο τίτλος της «Αυγής», αναφέροντας ότι «η πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Αθήνα σφραγίστηκε με αποφάσεις για “στρατηγική” συνεργασία, που σημαίνει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και υποσχέσεις για επενδύσεις – αντάλλαγμα».