Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την Παρασκευή 105 μαθητές και οι γονείς τους στην Ορεστιάδα. Το δικαστήριο ανηλίκων καλείται να αποδώσει ευθύνες για τις καταλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί πέρυσι στα σχολεία της πόλης.

Ads

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ συνάντηση ενημέρωσης στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Θα παραστούν και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ με ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει, στις 8 το πρωί της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τα δικαστήρια.

«Είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες» αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Β΄ ΕΛΜΕ, που ζητεί να σταματήσουν όλες οι διώξεις εναντίον των μαθητών, να καταργηθεί η «Πράξη νομοθετικού περιεχομένου» του 1999, και «να ακυρωθεί το μνημόνιο και όλες οι πολιτικές που υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και τη ζωή των πολιτών».

Δείτε στο tvxs: Ορεστιάδα: 105 μαθητές στο δικαστήριο για κατάληψη… δύο ημερών

Ads