Ένας 68χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος για την επίθεση κατά του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, στις 15 Δεκεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης,. Την οργή του για τα οικονομικά μέτρα αλλά και τους πολιτικούς υπέδειξε ο 68χρονος ως βασικές αιτίες για την πράξη του. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται πέντε ακόμη άτομα.

Ads

Ο ίδιος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην επίθεση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ως κύρια αιτία της ενέργειάς του αυτής, την οργή του για τα οικονομικά μέτρα και τους πολιτικούς. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Είχε άλλωστε περάσει το χρονικό όριο του αυτόφωρου προκειμένου η προσαγωγή να γίνει σύλληψη.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του θεάτρου “Βρετάνια” στις αρχές της οδού Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα. Ο βουλευτής της ΝΔ, ξεκίνησε εκείνη την ημέρα από τη Βουλή με προορισμό το πολιτικό του γραφείο, στην οδό Καρνεάδου. Υποτιμώντας την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και κατά της ίδιας της κυβερνώσας παράταξης, αγνόησε τις “συμβουλές” αξιωματικών των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παραταγμένοι τη δεδομένη στιγμή στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και του πρότειναν να μη φύγει από το χώρο, καθώς τα πνεύματα ήταν οξυμένα, όπως τον προειδοποίησαν.

Ο πρώην υπουργός, ωστόσο, θεώρησε ότι δεν κινδυνεύει και συνέχισε την πορεία του προς το γραφείο του με αποτέλεσμα, στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου να προπηλακιστε΄λι από έναν ηλικιωμένο, ενώ αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του άλλοι διαδηλωτές, άρχισαν να γίνονται εντονότερες οι αποδοκιμασίες και μέρος των εξοργισμένων πολιτών τον “εγκλώβισε” στην είσοδο του θεάτρου με κάποιους εξ αυτών να τον χτυπούν.

Ads

Τελικά, ο Κ. Χατζηδάκης φυγαδεύτηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έκαναν τέσσερα ράμματα. Λίγες ώρες αργότερα από την επίθεση, μιλώντας στο “Βήμα” παραδέχτηκε ότι ” εμείς καλλιεργήσαμε αυτό το κλίμα» και πρόσθεσε ότι ” πρόκειται για τη νοοτροπία του όχλου και της μάζας την οποία δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει”.

Όπως έγινε γνωστό, ο συνταξιούχος εντοπίστηκε από βίντεο και φωτογραφίες που υπήρχαν για την επίθεση όπου διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά των δραστών.