Ομολόγησε ο 23χρονος Πακιστανός ότι είναι ο δράστης του διπλού φονικού στο Αλιβέρι. Στη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσε πως το κίνητρό του ήταν η ληστεία. Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις τραπεζικές κάρτες, δύο κινητά τηλέφωνα και 140 ευρώ που είχε αφαιρέσει από τα θύματα, έναν 56χρονο γυναικολόγο και την 54χρονη σύζυγό του.

Ads

 
Υπενθυμίζεται ότι τα θύματα εντοπίστηκαν νεκρά το βράδυ του Σαββάτου στην εξοχική τους κατοικία από αστυνομικούς.
 
Μετά από πολλές αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις της κόρης του ζευγαριού, αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι για να τους αναζητήσουν. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην πίσω αυλή και ο άντρας νεκρός μέσα στο υπνοδωμάτιο. 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί του Σαββάτου ο 23χρονος πήγε στο σπίτι του ζευγαριού, όπου περιστασιακά εκτελούσε κηπουρικές εργασίες. Αρχικά χτύπησε την 54χρονη με τσιμεντόπλακα που βρήκε στην αυλή της οικίας, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.
 
Μετά μπήκε μέσα στο σπίτι, την ώρα που ο 56χρονος ήταν ξαπλωμένος και χρησιμοποιώντας αρχικά μία πτυσσόμενη διχαλωτή ράβδο, κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα στον λαιμό του. Στη συνέχεια τον στραγγάλισε με βρόγχο που σχημάτισε χρησιμοποιώντας λεπτό κορδόνι.
 
Πριν φύγει ασφάλισε την πόρτα του σπιτιού, παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά. Στο σπίτι βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά τη διάπραξη της διπλής ανθρωποκτονίας.
 
Ο 23χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι σκόπευε να φύγει από τη χώρα με προορισμό την πατρίδα του, το Πακιστάν, καθώς είχε ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη έξι ομοεθνείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη.
 
Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον ανακριτή

«Θάνατος, θάνατος» φώναζε το πλήθος όταν αντίκρισε τον 23χρονο Πακιστανό στα δικαστήρια που οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς προκειμένου ν΄ απολογηθεί στον ανακριτή.

Ads

Ο Πακιστανός πήρε προθεσμία για αύριο, 4 Ιουνίου, και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν είναι γεννημένος το 1990 αλλά το 1994, για αντιμετωπιστεί από τον νόμο ως ανήλικος. Πάντως, κανείς από τους δικηγόρους δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεσή του.