Προσποιούμενοι τους άρρωστους, 13 κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Ο αξιωματικός υπηρεσίας και οι δύο ειδικοί φρουροί του τμήματος τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 13 κρατούμενοι, προφασιζόμενοι σοβαρό και έκτακτο περιστατικό ασθένειας, επιτέθηκαν στους δύο Ειδικούς Φρουρούς – σκοπούς κρατητηρίων, που άνοιξαν την πόρτα, προκειμένου να βοηθήσουν τους κρατούμενους. Τελικά κατάφεραν να διαφύγουν 7 κρατούμενοι, καθώς οι δύο Ειδικοί Φρουροί εγκλώβισαν τους 3 από αυτούς στα κρατητήρια, ενώ άλλοι 2 συνελήφθησαν στην είσοδο του Τμήματος και ένας 1 στην ευρύτερη περιοχή, μετά από αναζητήσεις.

Από τους 7 που απέδρασαν, ο 4 είναι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 3 κρατούντο για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και ένας για ληστεία, δύο 2 Ιρακινοί, εκ των οποίων ο ένας για κλοπή και ο άλλος για απείθεια, πλαστογραφία και δόλια αποδοχή παροχών και ένας 1 Αφγανός για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας και οι δυο ειδικοί φρουροί του αστυνομικού τμήματος τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για ομαδική απόδραση κρατουμένων.

Ads

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει λάβει ουσιαστικά κανένα μέτρο, τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους οι αποδράσεις έχουν γίνει “θεσμός”. Περιορίζεται απλώς στο να ανακοινώνει τους αριθμούς των κρατουμένων, που κάθε φορά διαφεύγουν, περιμένοντας μοιρολατρικά το που και πότε θα συμβεί το νέο κρούσμα απόδρασης» είπε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι, επιτέλους, καιρός το ‘έθιμο’ αυτό να σταματήσει».