Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στις Βρυξέλλες. Οι δύο πρωθυπουργοί δήλωσαν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία.

Ads

Ο πρωθυπουργός τόνισε στο συνομιλητή του ότι η Ελλάδα θα είναι ο πιο αποτελεσματικός σύμμαχος της ΠΓΔΜ στην ενταξιακή διαδικασία, αρκεί να επιλυθεί η διαφορά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ενημέρωσε ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν εκτός από το θέμα της ονομασίας και θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αντίδραση των Βρυξελλών στην οικονομική κρίση, αλλά και στις εξελίξεις στη ΝΑ Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση και σημείωσε πως «οι σημερινές συνομιλίες ήταν θετικές αλλά θα χρειαστούν ακόμη πολλές συναντήσεις και θα χρειαστεί συνέχιση του ελληνο-μακεδονικού διαλόγου για να μπορεί κάθε επόμενη συνάντηση στο μέλλον να αποτελέσει ευκαιρία για την υπέρβαση συγκεκριμένων διαφορών οι οποίες υφίστανται μεταξύ των ελληνικών και μακεδονικών θέσεων». .

Ads

«Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πολιτική βούληση τόσο από τον Μακεδόνα όσο και από τον Έλληνα πρωθυπουργό για σοβαρή προσέγγιση του ζητήματος, με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου η οποία θα μπορούσε να σημαίνει την επίλυση του διμερούς αυτού προβλήματος», κατέληξε ο Μιλόσοσκι ο οποίος συνοδεύει τον Γκρούεφσκι στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.