Σε δύο νέες κυλιόμενες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στην πλ.Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πήγαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Βασ.Σοφίας. Ένταση επικράτησε για λίγο στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Ads

Αργότερα το μεσημέρι θα αποφασίσουν για την παράταση ή μη των κινητοποιήσεών του, καθώς δεν έχουν απαντηθεί τα αιτήματά τους, που αφορούν στο εισόδημά τους και στις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στην επαπειλούμενη νέα μείωση των αποδοχών, την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων, τη δυσβάσταχτη νέα αύξηση της έμμεσης φορολογίας. Αγώνας που διευρύνεται την Πέμπτη 25/11/2010 με τη στάση εργασίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε. και συνεχίζεται με την 24ωρη απεργία στις 15/12/2010, που με μαζικό, δυναμικό τρόπο εκφράζεται στις συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αλληλέγγυα, αποφασιστικά, αγωνιστικά να προασπίσουμε δικαιώματα ζωής, το βιοτικό επίπεδο, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δίκαια».

Πρόβλημα έχει προκύψει σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας από τα σκουπίδια, ενώ ανακοινώθηκε πως για όσο διάστημα θα διαρκέσει η απεργία οι εργαζόμενοι θα συλλέγουν μόνο ειδικά απορρίμματα, όπως αυτά των λαϊκών αγορών και των νοσοκομείων. Ήδη σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Καλλιόπη Βαρδάκη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τη μη αποκομιδή σκουπιδιών από ορισμένα σημεία, όπως νοσοκομεία και σχολεία, στον Πειραιά.

Ads

Στο μεταξύ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της χώρας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).«Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ανέλαβε όπως είναι γνωστό όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για απεργίες ή εκβιαστικές λογικές στις δύσκολες αυτές εποχές. Και αυτή τη στιγμή πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η εργασιακή ειρήνη. Το Υπουργείο σε κάθε περίπτωση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες» δήλωσε ο υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.