Ολοκληρώθηκαν οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας. Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι.

Ads

Αντιρατσιστική συγκέντρωση ομάδων αντιεξουσιαστών υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια. Μερικά άτομα παραμένουν στην Πρυτανεία.

Παράλληλα, από τις 15.00 περίπου μέλη ακροδεξιών και θρησκευτικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Λίγο μετά τις 17.00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο στο τέλος της Σταδίου, μπροστά από το Σύνταγμα, αστυνομικές δυνάμεις ανέκοψαν την πορεία τους. Ορισμένοι επέστρεψαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη από όπου αποχωρούν σταδιακά.

Η αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε απάντηση της αντίστοιχης στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το κέντρο. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι.

Ads

Στο μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια προς τη Βουλή, μέσω της Αθηνάς και της Ερμού, πραγματοποίησαν κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ), αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Οι φωτογραφίες είναι από το troktiko.