Μια μέρα μετά την 50η επέτειο της δολοφονικής επίθεσης κατά του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, από παρακρατικούς, η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι «ήταν φασίστας». Εκτός από τον ισχυρισμό, δημοσιοποίησε μια φωτογραφία και δυο γραπτά κείμενα που αποδίδει στον ίδιο και εμφανίζει ως ντοκουμέντα, λέγοντας πως είναι εμφανής «ο φασιστικός χαιρετισμός και στο γράμμα αναφέρει το heil Hitler». Τι δηλώνει στο tvxs.gr ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ads

 
H φωτογραφία (κάτω) τραβηγμένη στους βαλκανικούς αγώνες του 1940 εμφανίζει όλους τους αθλητές να χαιρετούν με το χέρι ψηλά.
 
image
 
image

Στο γράμμα, που είναι στα γερμανικά και μέχρι στιγμής αμφισβητείται η αυθεντικότητά του, ο Λαμπράκης φέρεται να γράφει πως ήταν το κλίμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. Μιλάει για την σχέση του με τους συναθλητές του και περιγράφει στον παραλήπτη πως ήταν το παλάτι του βασιλιά Φρίντριχ. Στο τέλος μαζί με τους χαιρετισμούς του είναι γραμμένο και το «heil Hitler».
 
image

 
Βασισμένη σε αυτά τα στοιχεία η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν φασίστας.
 
Ο γιος του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρης Λαμπράκης, μιλώντας στο tvxs.gr είπε ότι θα συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο του «Ιδρύματος Γρ. Λαμπράκης», θα επικοινωνήσει με τα κόμματα και θα ζητήσει έλεγχο του γραφικού χαρακτήρα στην επιστολή. «Εάν προκύψει η οποιαδήποτε παραποίηση τότε θα κινηθούμε νομικά και οι κυρώσεις θα είναι πολύ βαριές», συμπλήρωσε. 

Ads