Η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώθηκε, με τους εκλεκτούς δήμαρχους του εκλογικού σώματος να παίρνουν το χρίσμα που τους δίνει ένα «εισιτήριο» για το δημαρχείο, από την πρώτη του νέου έτους.

Ads

Για τουλάχιστον 20 υποψήφιους, ο δεύτερος γύρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «περίπατος», αφού τα ποσοστά της νίκης τους ξεπέρασαν το 60%. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Παχατουρίδης αναδείχθηκε δήμαρχος Περιστερίου με ποσοστό 65,62%, το μεγαλύτερο πανελληνίως, ενώ ακολουθούν ο Νικόλαος Χαρδαλιάς με 64,69% στο δήμο Βύρωνα και ο Αντώνιος Χατζηδιαμάντης με 64,61% στο δήμο Λήμνου.

Αντίθετα, αρκετές ήταν οι εκλογικές μάχες που κρίθηκαν στο νήμα, με πιο ξεχωριστή αυτή του δήμου Αμοργού, όπου ο νικητής Νικήτας Ρούσσος συγκέντρωσε μόλις μία παραπάνω ψήφο από τον αντίπαλό του Νίκο Φωστιέρη (601 έναντι 600). Αντίστοιχα, ο Γ. Γρυπιώτης πήρε το δήμο Ευρώτα Λακωνίας με ποσοστό 50,05%, σημειώνοντας διαφορά 644-633 ψήφων, ενώ οι Ευ. Χατζηκυριάκος στον Αλμυρό Βόλου και Ζ. Χριστοφής στο δήμο Ισταίας-Αιδηψού Εύβοιας κέρδισαν επίσης με πολύ μικρή διαφορά.

Στο μεταξύ, 78 είναι οι παλιοί-νέοι δήμαρχοι, αυτοί δηλαδή που ανανέωσαν τη θητεία τους για άλλα τέσσερα χρόνια, στους αντίστοιχους δήμους που όρισε ο «Καλλικράτης».

Ads

Στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η Ευτυχία Αποστολάκη συνέχισε με επιτυχία την εκλογική μάχη που ξεκίνησε ο εκλιπών σύζυγος της Γιώργος Αποστολάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, όπου προηγούνταν του κ. Τομπούλογλου.

Τέλος, ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος εξελέγη δήμαρχος στη Στυλίδα Φθιώτιδας με ποσοστό 54,49%, ενώ το δήμο Δομοκού στον ίδιο νομό «πήρε» ο πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Στυλιανός Σύρος, ο οποίος είχε αναμειχθεί στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη».