Την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, σε μία εκδήλωση στο θέατρο Μπάτμινγκτον, θα ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη την ίδρυση του νέου κόμματός της, με το επιτελείο της να κάνει λόγο για «ένα νέο πολιτικό κίνημα». Το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος αναμένεται να γίνει την άνοιξη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικές αρχές του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως θα παρουσιάζονται στη διακήρυξη, θα είναι «ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η αλλαγή στη λειτουργία του κράτους και στους θεσμούς και η συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες».

Μάλιστα, πηγές από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, αναφέρουν ότι το νέο κόμμα θα υποστηρίξει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ώστε «να γίνει η Ελλάδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα». ΄Όπως σημειώνουν, το νέο κόμμα θα επιδιώξει «μέσα από την συνεννόηση πάνω σε προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες προτεραιότητες, τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στο νέο κόμμα «πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν πρόσωπα που στην πλειοψηφία τους θα είναι νέα και κυρίως θα πιστεύουν και θα μπορούν να υποστηρίζουν με την παρουσία τους και τη διαδρομή τους, την “έξυπνη” και δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να οργανωθεί από την αρχή».

Ads