Αίσθηση και αντιδράσεις προκαλεί το ανυπόγραφο σχόλιο της Καθημερινής το οποίο προτρέπει τον Αντώνη Σαμαρά να “ηγηθεί ενός ευρύτερου πολιτικού σχήματος με ικανούς ανθρώπους από άλλους χώρους” εάν καταρρεύσει η τρικομματική.  Ορισμένοι σχολιαστές εκτιμούν ότι η Καθημερινή, εμμέσως πλην σαφώς, προλειαίνει το έδαφος για “ξέπλυμα” των νεοναζί και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Ιδού το επίμαχο σχόλιο της εφημερίδας:

Ads

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει, και με την απόφασή του για το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ, πως διαθέτει την απαραίτητη πυγμή για να πάρει εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις. Δυστυχώς, δεν τον ακολουθούν οι κυβερνητικοί του εταίροι και οι περισσότεροι υπουργοί του δικού του κόμματος.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι κυβερνητικοί εταίροι οφείλουν να εγκαταλείψουν τη συστηματική δειλία στη λήψη αποφάσεων και να συμφωνήσουν σε μια τρικομματική κυβέρνηση που θα τολμήσει τα δύσκολα.

Πρέπει όμως να είναι μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα υπάρχει κανένας παλαιοκομματικός από κανένα κόμμα.Οι εκλογές, αν δεν αποφευχθούν, θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια, καθώς δύσκολα θα ξαναβρεθεί Βουλή με τόσο μεγάλη φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία.

Ads

Αν όμως δεν βρεθεί το απαιτούμενο θάρρος και δεν σχηματισθεί μια νέα, υπεύθυνη τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς πρέπει να ηγηθεί ενός ευρύτερου πολιτικού σχήματος με ικανούς ανθρώπους από άλλους χώρους, που θα πείσει ότι θέλει και μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή ριζοσπαστικών αποφάσεων.