Είκοσι ιστορικά στελέχη της φιλοευρωπαϊκής πτέρυγας των Οικολόγων Πράσινων, ανακοίνωσαν με κείμενό τους πως αποχωρούν από το κόμμα. Ανάμεσά τους ο δεύτερος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των εκλογών του 2012 Νίκος Μυλωνάς, τα εκλεγμένα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου Κώστας Κατώπης και Ελένη Παρασκευοπούλου, η Αλέκα Μελιάδου και αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στις πρόφατες εκλογές.

 
Αν και δηλώνουν πως η χώρα έχει σήμερα «περισσότερο από ποτέ ανάγκη από την πολιτική οικολογία», οι «20» καταγγέλλουν πως οι Οικολόγοι Πράσινοι «σύρονται βήμα-βήμα στην αγκαλιά της Aριστεράς». Διαπιστώνουν πως στο «γραφειοκρατικό μηχανισμό της ηγεσίας των Οικολόγων Πράσινων» σοβεί «ένας αγώνας επικράτησης, αφυδατωμένος από την πολιτική... που θα δίνεται σε αίθουσες δικαστηρίων ή στο επίπεδο της κομματικής εξόντωσης του ενός από τον άλλο».
 
Τέλος δηλώνουν οπαδοί των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής ομοσπονδοποίησης, και δηλώνουν παρόντες στους «αγώνες για την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης». 
 
Διαβάστε επίσης:

Στο πρόσφατο συνέδριο της Λαμίας, που αποφάσισε την «επανεκκίνηση» των Οικολόγων Πράσινων, οι «20» συμμετείχαν στην πλειοψηφία και συνεισέφεραν ενεργά στη σύνταξη της πολιτικής του απόφασης. Ωστόσο οι εσωκομματικές εξελίξεις που ακολούθησαν τους οδήγησαν στην οριστική απόφαση να διακόψουν κάθε πολιτικό τους δεσμό με τους Οικολόγους Πράσινους.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό 14 μέλη των Οικολόγων Πράσινων αποχώρησαν γιατί όπως υποστήριξαν η πλειοψηφία του κόμματος «ανοίγει την κερκόπορτα του κόμματος για την άλωση του από το ΠΑΣΟΚ» προχωρώντας σε μαζικές εγγραφές μελών της ΠΑΣΠ.