Για τα αποψινά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωανίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Ads

«Πρώτο μήνυμα είναι το πόσο έντονα γυρνούν οι πολίτες την πλάτη σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η αποχή είναι έκφραση οργής, δυστυχώς όμως καταλήγει και λευκή επιταγή σε εκείνους ακριβώς τους μηχανισμούς που απορρίπτει. Οι πολιτικοί καλά θα κάνουν να ακούσουν την εκκωφαντική σιωπή της κοινωνίας, γιατί όποιος δεν ακούγεται, θα αναγκαστεί να ουρλιάξει.

Για να μη γίνει όμως η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος κρίση της δημοκρατίας, είναι ανάγκη να πειστεί ο κόσμος ότι η συμμετοχή, κάθε μέρα και όχι μόνο ανά τετραετία, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα.

Τα ποσοστά αποχής αποτελούν χρεοκοπία και για το σύστημα των δύο γύρων, όπως επιμέναμε πάντα οι Οικολόγοι Πράσινοι: Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται, μόνο και μόνο για να μας διοικήσουν μειοψηφίες. Προγραμματικές συμφωνίες για διοικήσεις συνεργασίας στους δήμους και τις περιφέρειες, αποτελούν τη μόνη εναλλακτική λύση.

Ads

Οι Οικολόγοι Πράσινοι γιορτάζουμε απόψε τη νίκη του κ. Καμίνη, και τη συμβολή μας να αλλάξει επιτέλους σελίδα η Αθήνα. Είναι μια ψήφος για την πόλη μας, ψήφος που το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνει να μην την παρερμηνεύσει ως ψήφο ανοχής προς την πολιτική του.

Μπροστά στις μάχες που έρχονται, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η χρεοκοπία του κράτους να μην περάσει και στην αυτοδιοίκηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Τσιρώνης αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επισκέφθηκαν τον Γιώργο Καμίνη στο κεντρικό εκλογικό του κέντρο προκειμένου να τον συγχαρούν για την εκλογή του.