O επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου

Ads

O Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους δεν θα προχωρήσει στην δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου, καθώς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, «τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν».

«Δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε με την έκδοση των εντόκων γραμματίων την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε στο Reuters ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

«Θα επιστρέψουμε στην αγορά τον Απρίλιο με την επόμενη έκδοση», εντόκων γραμματίων, συμπλήρωσε.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων 13 εβδομάδων, στις 15 φεβρουαρίου, το Δημόσιο είχε αντλήσει κεφέλαια ύψους 390 εκατ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο κατά 0,25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, τα μηνύματα τις τελευταίες εβδομάδες στις αγορές ομολόγων είναι αρνητικά, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα spreads των χωρών της ευρω-περιφέρειας.

Σήμερα, Παρασκευή, το spread στο 10ετές ομόλογο διαμορφώνεται στις 956 μονάδες (+4 σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς) και το επιτόκιο του τίτλου στο 12,78%. Στα ισπανικά ομόλογα το spread είναι στις 231 μονάδες βάσης και στα ιταλικά σε 176.