Δωρεάν βιβλία σε 200.000 άτομα θα δώσει φέτος ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), έναντι 140.000 δικαιούχων του προηγούμενου έτους. Η διάθεση των βιβλίων ξεκινά τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 και η χορήγηση των δελτίων γίνεται κατά σειρά προσέλευσης των δικαιούχων και μέχρι εξάντλησης των αντιτύπων.

Ads

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

– Οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
– Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους
– Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. (σύζυγοι-παιδιά) που έχουν ασφαλιστεί στον Ο.Γ.Α. για περίθαλψη
– Επιζώντες (χήρες – ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου Ο.Γ.Α.).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων, αξίας 20 ευρώ, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), και να ενημερώνονται για τα συμβεβλημένα με τον Ο.Γ.Α. βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους του νομού τους, από τους αναρτημένους στα Κ.Ε.Π. καταλόγους ή από την ιστοσελίδα του Ο.Γ.Α. www.oga.gr.

Ads

Κατά την προσέλευσή τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν το βιβλιάριο υγείας, την αστυνομική τους ταυτότητα και το απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή το απόκομμα καταβολής εισφορών. Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του Ο.Γ.Α. θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο Ο.Γ.Α.