Λύση δόθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς των περίπου 800 μαθητών με ειδικές ανάγκες, στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς από αύριο ξεκινά η μεταφορά τους με τα τουριστικά λεωφορεία και ταξί.

Ads

Στις 7 Ιανουαρίου του 2010 έληξε η επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μαθητών. Οι διαγωνισμοί για την ανάληψη του σχετικού έργου κηρύσσονταν άγονοι, καθώς δεν προσέρχονταν σε αυτούς οι επιχειρηματίες, θεωρώντας ασύμφορο το όριο των 500 ευρώ ανά μαθητή το χρόνο, που ορίζει ο νόμος, γεγονός που είχε αναφερθεί σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η γνωστοποίηση, ωστόσο, γνωμοδότησης, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση άγονων διαγωνισμών είναι δυνατή η διαπραγμάτευση με τους επιχειρηματίες και το όποιο αποτέλεσμα είναι νόμιμο, οδήγησε τη Νομαρχία σε διαπραγμάτευση, το αποτέλεσμα της οποίας εστάλη στο ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των προσεχών ημερών.

Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση έγινε γνωστή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, την περασμένη Παρασκευή.

Ads