Για συνωμοσιολογία λόγω έλλειψης στρατηγικής και θέσεων έκανε λόγο η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σχόλια ότι σχεδιάζει διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η κ. Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι ακόμα και την ημέρα που η ίδια ψήφισε το μνημόνιο δεν κάλεσε κανέναν βουλευτή να πράξει το ίδιο.

Παράλληλα, η ανεξάρτητη βουλευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της στήριξης του κ. Μαρκογιαννάκη, λέγοντας ότι ενόψει της κάλπης του Νοεμβρίου κινείται με αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος ορίστηκε ως ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια Κρήτης, σχολίασε πως η επιλογή του έγινε με «εσωκομματικά και εσωπαραταξιακά κριτήρια» και όχι με κριτήριο την προσφορά. Για την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής σημείωσε πως πρόκειται για «επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου».

Ads

Σχολιάζοντας, τέλος, την υποψηφιότητα του γιου της Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Καρπενησίου, είπε ότι είναι συγκινημένη και περήφανη ως μητέρα.