Ο φοιτητής είχε κατέβει στο δρόμο με τις πιτζάμες προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς, ύστερα από καταδίωξη, κατηγορούμενος για κατοχή εκρηκτικών υλών. Όπως ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί του «φόρτωσαν» σακίδιο με βόμβες μολότοφ για να τον ενοχοποιήσουν.

Ads

Αφέθηκε ελεύθερος αφού προσκομίστηκε ερασιτεχνικό βίντεο που αποδείκνυε ότι αστυνομικοί του «φόρτωσαν» μια τσάντα με μολότοφ. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία παραδέχθηκε την σκευωρία, διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Σχετικά με δημοσιεύματα και φωτογραφικό ή ψηφιακό υλικό, που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, και αφορά ενέργειες ή συμπεριφορές αστυνομικών, ιδιαίτερα κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων (04 έως 07/12) για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου Αλέξανδρου, ανακοινώνεται ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαταχθεί άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων.

Χθες διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της σύλληψης και παραπομπής στον ανακριτή 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο που περιείχε βόμβα μολότοφ, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι το περιστατικό της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα διερευνηθεί σε βάθος.

Ads

Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει δημόσια συγνώμη στον 23χρονο για την ταλαιπωρία που υπέστη. “