Ως αποδοκιμασία της νοοτροπίας, των πρακτικών και των επιλογών των κομματικών ηγεσιών ερμηνεύει η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Οι κομματικές ηγεσίες επέλεξαν να θέσουν πολιτικά διλήμματα. Η απάντηση ήταν πολιτική και τους ήρθε από την κάλπη», σημείωσε.

Ads

Η ίδια υπενθύμισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχασαν μεγάλο αριθμό ψήφων: «περίπου 1.100.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για το ΠΑΣΟΚ και περίπου 550.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για τη ΝΔ, σε σχέση μάλιστα με την μεγάλη της ήττα του 2009».

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, απέναντι σ΄ αυτό το στρατηγικό αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου υπάρχει μια κοινωνία που αγωνιά και περιμένει πραγματική πολιτική και απαιτεί εθνική συνεννόηση και ειλικρίνεια.

Ευχαρίστησε εξάλλου τους συμπατριώτες της στην Κρήτη, που, όπως είπε, «με τη ψήφο τους έστειλαν το μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται».

Ads

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη ο υποψήφιος που είχε τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση, έναντι του Ι.Πλακιωτάκη, επίσημου υποψηφίου της ΝΔ.

Εξάλλου, ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, εξελέγη δήμαρχος Καρπενησίου από τον πρώτο γύρο. Την υποψηφιότητά του είχε χαιρετήσει και η ΝΔ.