Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην προοπτική συνεργασίας με τη ΝΔ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε δύσκολη έως αδύνατη τη συνεννόηση «με τη ΝΔ υπό τη σημερινή της ηγεσία», καθώς «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή έχει μία στρατηγική και Τρίτη και Πέμπτη άλλη».

Ads

«Όταν ρωτάω τους εισηγητές στη Βουλή, λένε ”δεν αποφασίσαμε ακόμη”. Θέλουν να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσφατες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΣΥ Γιάννης Οικονόμου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την προϋπόθεση «προγραμματικής σύγκλισης και συγκεκριμένων στόχων».

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε «στρατηγικό και πολιτικό λάθος της ΝΔ» την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπόθεση της Siemens.

Ads

Για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ανέφερε ότι σέβεται την επιλογή του να μην τοποθετείται δημόσια. Σημείωσε δε πως διατηρεί με τον ίδιο όχι πολιτικές αλλά κοινωνικές σχέσεις.