Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας όσων δημοσίων υπαλλήλων διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους, προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.

Ads

 
Η νομοθετική ρύθμιση, που εκτιμάται ότι αφορά περίπου 2.000 υπαλλήλους, θα προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διακοπή της μισθοδοσίας είναι η απαγγελία των κατηγοριών από τον εισαγγελέα. Σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι αθωωθούν θα επιστρέφουν στην υπηρεσία τους και θα λαμβάνουν και τους μισθούς που έχουν χάσει.
 
Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους έως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.
 
Επιπλέον, μέσω των επίορκων και της απομάκρυνσής τους η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρίσκει λύση στο «γόρδιο δεσμό».
 
Την ύπαρξη του σχεδίου επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας την Τρίτη στη ΝΕΤ: «Ήδη προχωράμε και στις τιμωρίες. Δεν χρειάζεται να τελεσιδικήσει μια περίπτωση. Αν έχει παραπεμφθεί για σοβαρότατο αδίκημα, για κακούργημα, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία. Και στην κατηγορία αυτή εντάσσονται σχεδόν 2.000 περιπτώσεις, ήδη βεβαιωμένες».