Νεκρος εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί από εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων ένας άνθρωπος στο Αλσος του Θησείου. Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να ανακοινωθούν από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός. Αρχικά ο Δήμος είχε κάνει λόγο για τρεις νεκρούς, ωστόσο το μεσημέρι ενημέρωσε για το σφάλμα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία μόνο σορο.

Ads

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του των υπηρεσιών του δήμου, το θύμα είναι πιθανώς άστεγος ή χρήστης ναρκωτικών που έχασε τη ζωή του από το κρύο.

«Η τραγική αυτή εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους. Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», τονίζοντας πως το βράδυ ο Δήμος πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης, ενώ ο ξενώνας του φιλοξένησε όσους το ζήτησαν.

Ads