«Το Μνημόνιο Βενιζέλου, όπως το παρουσίασε ο ίδιος συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Φόροι, φόροι, φόροι!», τονίζει η ΝΔ, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ads

Στη σχετική ανακοίνωση, η ΝΔ προσθέτει πως «Ακόμη και για αυτούς που παίρνουν 570 ευρώ το μήνα. Μέτρα, ακόμη πιο επώδυνα και ακόμη πιο αναποτελεσματικά, που στην κυριολεξία θα συντρίψουν την μεσαία τάξη και θα αποτελειώσουν τους φτωχότερους. Μέτρα, που αποκλείουν την ανάκαμψη και την ανάταξη της Εθνικής μας οικονομίας. Μέτρα, που η εφαρμογή τους, θα γυρίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αρκετές δεκαετίες πίσω».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει αύριο συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις της στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

H κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν βγαίνει και είναι σε λάθος κατεύθυνση» και πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες επαφές της με τους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους και τον Επίτροπο Όλι Ρεν, διατύπωσε πλήρεις προτάσεις.

Ads

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επέκρινε την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι καταφεύγει στην φορολόγηση, αρνούμενη να περικόψει δαπάνες.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι απαράδεκτα, πρόκειται για φορολογικά που χτυπάνε ακόμα περισσότερο τη μισθωτή εργασία, προσβάλλουν τους συνεπείς φορολογικά πολίτες και αποδυναμώνουν τους οικονομικά αδύναμους», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην Αποθήκη Δ΄ του ΟΛΘ.

«Το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της κρίσης και η λήψη των μέτρων να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί στην άνιση κατανομή των βαρών. Και το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των μέτρων είναι η άνιση κατανομή των βαρών και το πλήγμα που κάθε τόσο δίνεται στους οικονομικά αδύναμους», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε μια κοινωνία τεμαχισμένη. Το 25% και πλέον του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει και επίσημα, πλέον, έχει ως κατώφλι το 2011 το 16,2%». Ο κ. Κουβέλης τόνισε ακόμη ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.